YORON
Klik om onze app te openen

Blog 12: Het Belang van cyberveiligheid

Dinsdag 9 april 2024

Cyberveiligheid is een cruciaal aspect voor financieel advieskantoren, gezien de gevoelige aard van de informatie die zij beheren. Hier zijn enkele stappen om de cyberveiligheid binnen uw organisatie te versterken.

Educatie en bewustwording

Zorg ervoor dat al uw medewerkers getraind zijn in cybersecuritypraktijken. Bewustwording over phishing, malware en veilige wachtwoordpraktijken zijn essentieel.

Gebruik sterke wachtwoorden

Moedig het gebruik van sterke, unieke wachtwoorden aan en overweeg het gebruik van een wachtwoordmanager. Regelmatige wijzigingen en tweefactorauthenticatie kunnen de beveiliging verder verbeteren.

Houd software Up-to-date

Zorg ervoor dat alle software en systemen up-to-date zijn om kwetsbaarheden te voorkomen. Automatische updates kunnen hierbij helpen.

Beveiligde data-opslag

Gebruik versleuteling voor het opslaan en verzenden van gevoelige gegevens. Overweeg ook een veilige cloudservice die voldoet aan de industrienormen.

Regelmatige beveiligingsaudits

Voer regelmatig beveiligingsaudits uit om potentiële zwakheden in uw netwerk en systemen te identificeren en aan te pakken.

Responsplan voor incidenten

Heb een duidelijk plan klaar voor het geval van een cyberveiligheidsincident. Snel kunnen reageren kan de schade beperken en het herstel versnellen.

Door deze stappen te volgen, kunt u de cyberveiligheid van uw financiële dienstverlening verbeteren en de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van klantgegevens waarborgen.

Onze suggestie:

YORON heeft voor het veilig versturen en ontvangen van documenten een eigen applicatie gebouwd: SafeDownload: 100% AVG-proof!